keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Miesten klassinen pukeutuminen & konetuliaseet

Ei ole ihme että itsemurhaprosentit ovat korkeimmillaan keväällä. Kevät ja kesä tuovat mukanaan erään ihmisen raskaimmista velvoitteista, loppumattomien juhlien armadan. Häitä, rippijuhlia, valmistujaisia. Olet tuomittu kohtaamaan yhä uudestaan satoja, erilaisilla tavoilla hermojasi raastavia ihmisiä, useimmiten ahtaissa tiloissa joiden lämpätilan taivaalta porottava aurinko nostaa infernaalisiin mittasuhteisiin.
Mikä juonikkainta kaikkien puolituttujesi ja tuntemattomien sukulaistesi kekkerit on tarkkaa harkintaa hyödyntäen sijoitettu muutamien viikkojen välein toisistaan, ja samoja voileipäkakun terrorisoimia turpeita naamoja joutuu tuijottamaan alati uudestaan ja uudestaan.
Keskiverron miehen kärsimystä lisää se että hän joutuu pukeutumaan vaimonsa ostamaan ylikypsän nauriksen väriseen kesäpukuun ja solmimaan kaulaansa vaaleanpunaisen kravatin jossa on kuvioita tanssivista virtahevoista, tai jotakin muuta eleganssiluokitukseltaan yhtä korkeatasoista taidetta.

Ratkaisun tähän ongelmaan tarjoaa miesten juhlamuodista viimeisten vuosikymmenten aikana valitettavasti unohtunut elementti: Konetuliaseet.
Mikään ei lisää sinua kohtaan osoitettua arvostusta paremmin kuin klassinen gangsteriase, Thompson-konepistooli. Mikä parasta, tyylikkään muotoilun ja runsaiden puuosien myötä se on helppo yhdistää niin mustan frakin kuin vaalean kesäpuvun kanssa. Ollaksemme tarkkoja sen voi yhdistää vaikka hawaijipaidan kanssa, on epätodennäköistä että kukaan haluaa huomauttaa tyylivalinnoista aseistautuneelle miehelle.
Aivan kuten kaikki klassinen pukeutuminen, tuottaa mukana kantamasi konepistooli kiistattoman karisman auran. Sukulaislapsesi eivät tohdi luodaan sinun halveksuvia katseita vaikka oletkin ostanut heille rippilahjaksi pussillisen perunoita. Voit etuilla kakkujonoissa huoletta ja syödä viimeiset mokkapalat. Jos keskustelu tuntemattoman sukulaisesi isoäidin kylpyhuoneremontista alkaa tuntua sietämättömän tuskattuvalta ensimmäisen kahden sekunnin jälkeen, voit ampua aseellasi päättäväisen sarjan laukauksia esim, kattoon, lattiaan tai sukulaiseesi, joka usein automaattisesti vilkastuttaa keskustelua kohti kiinnostavampia aiheita.
On tietysti tilanteita, joissa konepistoolia ei välttämättä ole suositeltava käyttää. Sen hyödyntäminen esimerkiksi täyteen ahdetussa kirkossa voi olla työlästä. Tällöin myös revolveri on hyväksyttävä ja käytännöllinen valinta.

Tässä Winston Churchill esittelee todellisen klassisen charmin tiivistymän: Bowler-hattu, liituraitapuku, sikari ja Thompson-konepistooli.
Mikäli sukulaisesi sattuvat olemaan aivan erityisen piinaavia, on hyvä ottaa mallia tästä kuvan herrasmiehestä ja kantaa mukanaan useampaa kuin yhtä asetta.

Luonnollisesti Thompson on aina klassisin valinta, mutta mikäli juhlat sattuvat sijaitsemaan esimerkiksi pienessä kerrostaloasunnossa kannattaa harkita konepistoolin korvaamista revolverilla. Lyhyen piippunsa ansiosta se tarjoaa erinomaisen sauman etuiluun kakkujonossa, kuten Humphrey Bogart tässä epäilemättä tekee.
Pierce Brosnan näyttää mallia kuinka voi pukeutua moderniin Brionin pukuun ja silti saavuttaa menestystä cocktail-tilaisuudessa. "Älä kuvittekaan ottavasi viimeistä katkarapupasteijaa", hän sanoo.
Eräs hurmaava ja hienostunut tapa on valita puolisosi kanssa jokin yhtenevä vaatekappale, joka kuvastaa avioliittonne harmoniaa, esim. revolveri.
Juhlien tiimellyksessä on syytä muistaa että aseet ovat vakava asia. Vartioi niitä siis tarkkaan, sillä pahimmassa tapauksessa vaimosi saattaa saada aseesi haltuunsa. Voin melkein kuulla kuinka nainen yllä julistaa voitonriemuisesti "Hähää! Jatkossa pukeudut Marimekon raitapaitoihin, ja vaihdat viskigrogin vihreään teehen". "Oh shit!", mies ajattelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti